Temperaturen har sjunkit rätt mycket den senaste tiden och dagarna blir allt kortare. Rapporter från gäddfiske som trillade in dagarna innan helgen var inte speciellt positiva. Extremt tröga och svårflörtade gäddor. De få gäddor som kom upp var relativt små.

Trots detta så skulle jag ut på lördagen och testa själv, först gäddfiske och sedan abborrfiske om gäddfisket inte gav något. Enligt prognoserna så skulle det vara bättre fiskeväder än dagarna innan men det stämde inte riktigt. Lördagen bjöd på lugnt vatten och blå himmel. Vid den första fiskeplatsen möttes jag av sjörök, ett av de vackraste "väderfenomen" till sjöss. Fiske var trögt, och det tog ett tag innan den första kontakten. En trött snipa som långsamt följde efter betet, gjorde ett lamt hugg som inte resulterade i något och sedan långsamt simma vidare.

Jag gjorde några försök till på gädda innan jag bestämde mig för att satsa mer på abborre. Det gick bättre även om några "säkra" platser som jag trodde på inte gav något alls. Jag fick några skapliga abborrar och sedan kom dagens första gädda upp, ingen storlek direkt men ändå en gädda. Det dröjde inte länge gädda nummer två kom upp.

Det var en hel del båtar som var ute och fiskade, vet inte riktigt hur många jag räknade till men de låg i var och varenda vik och vass. Det var den första turen denna höst som jag hade min flytoverall, det kändes fint att dra på sig den igen, även om det betyder att säsongen går mot sitt slut.