Vattentemperaturen hade sjunkit ned till 7,5 grader och jag hade tagit ledigt från jobbet för att fiska på torsdag och fredag. Förhoppningen var att få vara ensam på en del platser och dra lite finare fisk.

Jag började med att vertikalfiska efter gös, det var rätt trögt och jag har ju inte direkt någon rutin på det. Efter ett tag så lyckades jag dock kroka en gös när jag inte riktigt var beredd. Upp kom en kilosgös, sedan hände det inte så mycket mer på den fronten. Jag jiggade lite abborre och bestämde mig sedan för att testa ett ställe med potential för större gädda. Jag hade många följare varav några var större, några nafs och ett rejält hugg som kändes som en stock. Det senare släppte dock utan att jag fick se vad det var för storlek, hade varit intressant. Samtliga krokningar satt väldigt ytligt. Jag bestämde mig för att komma tillbaka nästa dag.

På fredagen sken solen och det skulle jiggas abborre. Jag hade haft bra abborrfiske på samma plats några veckor tidigare men nu hade jag lite problem att hitta abborrarna. Jag hittade dom till slut och det var skaplig storlek på dom, ingen över kilot dock. Efter abborrfisket återvände jag till platsen där jag fiskade gädda dagen innan, det gav dock bara några mindre gäddor. En som slukade en jigg helt och hållet.

Sista fiskedagen så bestämde jag mig för att inte åka så långt. Vädret var mulet och gäddorna högg, fortfarande rätt försiktiga hugg. De flesta gäddorna var av samma storlek och kämpade på bra. Många missade hugg och väldigt klart vatten gjorde fisket väldigt roligt, man såg följen och hugg på långt håll.

Sista fiskedagen så passerade jag 100 fångade gäddor i år med dagens minsta gädda.


Gädda nummer 100 för 2011