I helgen var jag ute med Tobbe i skärgården i hopp om att få kontakt med lite större fisk. Lördagen bjöd på strålande vackert väder och stiltje. Inte riktigt vad väderprognoserna sagt och inte heller vad man hoppades på, men det var riktigt höstvackert på sjön. På väg till det första stoppet hälsar vi på en säl som förmodligen åt en strömmingsfrukost.

Första stoppet var för att se om någon gös var hemma. Det var redan båtar i den viken när vi kom fram och fler anslöt ju längre tiden gick. En sak var gemensamt och det var att ingen såg ut att dra upp någon gös. Jag fick dock min första vertikaljiggade abborre och det var väldigt vacker omgivning.

Vi fortsatte att fiska gädda, det var dock lika dött som gösfisket. Vi bytte fiskeplats helt efter tag men det hjälpte inte heller. Inte ett följe, inte ett pet förrän mot slutet av dagen då vi plockade några snipor. Inte riktigt vad vi var ute efter men det var i alla fall en liten tröst.

Nästa dag var vädret annorlunda, mulet och lite blåst, bra fiskeväder alltså. Vi började dagen med att fiska lite abborre. På det första kastet får jag ett riktigt grymt hugg. Jag känner de korta ettriga abborrskaningarna men den är tung, riktigt tung. Halvvägs in i drillningen så släpper fisken, helvete tänker jag. Sedan dröjer det ett litet tag innan det händer något mer. Då smäller det på igen och det är också tungt, men halvvägs i drillningen så släpper även denna abborre. Jag yttrade ytterligare en ramsa med svordomar innan jag fortsatte fisket. Tredje abborren som högg var inte lika tung men kändes ändå rätt bra. Jag får upp den till båten och ser att det är fin, någonstans runt kilot gissar jag, innan den släpper vid båtkanten. Samma sak upprepades, det kom upp en del abborrar men de tyngsta tappade jag, väldigt frustrerande. Skapade en tråd om detta på Fiskesnack.com efter helgen för att få reda på eventuella fel jag gjorde.

Efter abborrfisket gjorde vi några stopp för att se om någon gädda var hemma. I det klara vattnet tog vi några snipor, ingen kontakt med något större innan vi avbröt och begav oss hemåt.

En sådan fiskehelg där man balanserar mellan succé och fiasko. Hade jag fått upp några av storabborrarna så hade det varit succé men nu tappade jag dom vilket resulterade i fiasko. Sen att mörkret börjar ta över, dagarna blir kortare och att säsongen för min del börjar lida mot sitt slut gör inte det hela bättre.