Säsongen börjar lida mot sitt slut för min del och ett fåtal fiskepass återstår. I torsdags hade jag tagit ledigt från jobbet för att kunna åka ut och få vara ensam på sjön. Det var mörkt och kallt i stugan när jag kom ut, natten spenderades under dubbla täcken iklädd underställ och mössa.

På väg med båten så såg jag eld på en ö. När jag passerade så såg jag att det var resterna av ett hus som brann, kvar stod bara skorstensstockarna. Jag åkte närmare och såg att det var folk som gick omkring där i resterna. Läskigt sånt där.

Jag började med att fiska abborre men rätt snabbt klev den första gäddan på istället så jag la om taktiken efter tag till att fiska gädda. Det var dock rätt trögt och jag testade lite olika beten och fiskeställen men det hände inget.

Till slut så hittade jag en fläck med fisk och fick upp några gäddor, dock ingen större. Sedan kände jag ett hugg, gjorde mothugg och fisken satt. Jag kände att det var tungt och jag vevade in med spänning. När jag till slut ser fisken så ser jag att det är en trekilosgädda som jag lyckats kroka i ryggen.

De flesta gäddorna som högg befann sig på sju till tio meters djup. Jag jiggade efter abborre och fick några stycken, dagens finaste abborre tog dock på en sextums relaxjigg ämnad för gädda. Den hade nästan slukat jiggen helt. Den vägde 998 gram och var 43 cm lång.

Jag bytte fiskeplats efter ett tag för att se om jag kunde få upp någon större gädda. Den chansningen gav inget mer och jag återvände hem innan det blev för mörkt. Åtta gäddor och näve abborrar blev dagnens fångst. Det var fler gäddor än vad jag räknat med och jag är nu sju gäddor från förra årets antal.


Slukad jigg