I helgen var det dags att kapitulera och ta upp båten. Vattenståndet var väldigt högt, ungefär 65 cm över det normala. Jag var lite orolig att båten skulle ligga uppe på bryggen men den såg ut att ha klarat sig fint. Det höga vatten gjorde vissa saker lite omständigare, rent teoretiskt så skulle man kunnat köra upp båten på gräsmatten och förtöja den i något träd, men det hade blivit svårare med sjösättning och service då.

För säkerhets skull blev det traktorn som fick dra upp båten och inte fyrhjulingen som vi brukar ta. Vattennivån på gräsmattan var precis så att man hade några centimeter tillgodo på stövelskaftet.

Nu är den i alla fall på land och det är några småsaker som ska fixas över vintern.


Skrovet på en Quintrex 540, något förvrängd vinkel dock. Ser smalare ut än vad den är.

En annan tråkigare händelse var att det hade varit påhälsning av tjuvar vid vår båtplats på Värmdö. Staket var uppklippt till bryggan. Dörren till vår större båt stod öppen och någon hade varit i den. Förmodligen hade man ratat båten då det var lite för många hinder med rattlås, kättinglås och gps-alarm. En vit Ryds med akterhytt hade dock blivit stulen fick vi höra av ägare på söndagen. Tråkigt med folk som inte kan skilja på mitt och ditt.