Av någon anledning så har jag snöat in på tält från Trakker. Tält som egentligen är till för specimen-fiskare som fiskar statiskt på samma plats och nattetid. Jag tältar inte så ofta, det brukar bli ett par gånger per år, då man är ute och paddlar eller på liknande äventyr.

I somras var jag nere i Blekinges skärgård och tältade, det regnade rätt mycket och mitt nuvarande jokkmokk-tält som jag haft i drygt femton år börjar bli lite slitet. Det var kanske där tanken på ett nytt tält föddes.

Så vad är egentligen "Trakker bivvies" för tält? Jo det är engelska, rymliga tält som påminner om en korsning mellan en igloo och ett vindskydd, där hela framsidan är öppningsbar. De är gjorda för att ge skydd för en eller två sängar samt all utrustning man har när man är och metar.

Nackdelen med dessa stora rymliga tält är vikten och storleken då man ska transportera de. Ett enmans SLXV2 väger 8,5kg och mäter 90x30x30cm. Alltså inget man stuvar ned i ryggsäcken med enkelhet. Det finns dock ett par lättare modeller som t ex Ultralite wrap men då kompromissar man med annat. De två tält som jag tycker verkar vara mest intressanta är Armo MKII Bivvy och Armo SLXV2 Bivvy, men förmodligen så finns det mer praktiska och billigare tält som passar bättre för mitt ändamål men jag tycker ändå att Trakker-tälten verkar grymma.

I Sverige så har jag bara hittat en återförsäljare av "Trakker bivvies" och det är Skandinaviens Sportfiskecenter.

MKII

SLXV2