Inför fiskeåret 2011 så hade jag satt upp som mål att ta nytt personbästa på gädda, att fiska mer efter abborre och gös och således få nya "riktiga" personbästa där med. Året innan hade jag som mål att ta hundra gäddor. Detta år slopade jag det mängdmålet och ville istället få större gäddor.

Fiskeåret började sent då isen låg länge efter en lång vinter. Första fisketuren gjordes en helg i slutet på april, då jag tog årets första gädda, det kändes riktigt fint att vara igång med fisket igen. Årets tredje gädda blev den första över fem kg för 2011.

Mitt tidigare blygsamma personbästa för gädda ökades på i maj, det slogs två gånger på samma dag. Den dagen tog jag årets största gädda på 7,88 kg som är mitt nuvarande personbästa. Jag lyckades ta ytterligare två gäddor till över mitt tidigare personbästa, en på 7 kg blankt och en på 7,7 kg. I farten så passerade jag även förra årets totala mängd gäddor och hamnade på 128 stycken.

Något som jag fastnade för under 2011 var definitivt abborrfisket. På sportfiskemässan så köpte jag ett spö för abborrfisket, ett Shimano Yasei dropshot. Detta spö med tillhörande rulle (Shimano Technium 25000) var nog årets bästa köp. Det blev en hel del abborrar med detta spö, två stycken över kilot med ett personbästa på 1410 g. Jag tog även en hel del gäddor med detta spö inklusive årets fjärde största på sju kg. Riktigt härligt spö och fantastisk skönt att drilla fisk med.

En annan nyhet för 2011 var gösfisket, där var den stora svårigheten att hitta gösen och jag hade ingen framgång förrän på sensommaren då jag fick lite expertråd av Olle Berggren. Det ledde till att jag började med vertikaljiggning och testade på löjmete. Det blev några gösar till slut efter mycket nötande. Personbästa för gös ligger efter året på 2,58 kg. Roligt att komma igång lite med gösfiske men även att testa på nya fiskesätt.

En stor förbättring med fisket var att båten fick en frontmonterad elmotor. Man blir dock bortskämd snabbt och att fiska från båt som saknar elmotor är inte alls lika roligt längre.

2011 var ett riktigt bra fiskeår för min del och jag gjorde stora personliga framsteg. Både när det gäller kunskap och fångstmässigt. Jag tror det kommer att bli svårt att göra lika stora framsteg 2012 men jag kommer definitivt försöka.

För gädda så satsar jag absolut på nytt personbästa, bonusmål här är en 10+, jag tycker att det börjar bli dags snart. För gös och abborre så är jag rätt nöjd med nuvarande personbästa, jag kommer såklart att fortsätta fiska både gös och abborre men personbästa är inte nödvändigt. Jag tänkte även att jag skulle testa på ismete detta år. Sedan ska jag utforska nya vatten och försöka ta fler större gäddor än 2011.