Med tre timmars sömn i ryggen smög jag upp långt innan solen gått upp för att ge mig ut på mitt tredje ismetespass. Jag mötte upp Bergman & co på plats och vi lastade i pulkorna och började gå. Isen var blank och fortfarande 20-25 cm tjock. Himlen var klar och det kändes som det skulle bli en skön dag.

Vi väljer lite olika platser och jag får det första fället relativt snabbt. Framme vid hålet så löper linan, jag gör ett mothugg och krokar fisken. Känner snabbt att det är en liten snipa men det blir en liten kamp ändå då den tagit rätt mycket lina. Strax efter får även Bergman en gädda och fisket kändes hett.

Det händer dock inte så mycket mer på ett tag. Bergmans val av plats känns hetare och de krokar en fyrakilos och bränner ett par. Sedan dör det ut helt. Mot slutet av dagen då jag är kvar själv så börjar det bli lite aktivitet igen men ingen som krokas.

Packar ihop och börjar bege mig mot bilen. Svär ett antal gånger över grejerna man måste släpa med sig, saker som ramlar av pulkan, broddar som lossnar från stövlarna, att overallen är för varm och att ismete är skit. Dagen bjöd inte på något bra fiske och summeringen av mitt försök till ismete detta år är ett skämt. Att sitta där på isen, njuta av vårsolen och de öppna vidderna en dag som denna var dock alldeles underbart.