Allt för sjön eller båtmässan som den kallas i folkmun pågår för tillfället på Stockholmsmässan. På mässan kan man hitta båtar i alla möjliga klasser, elektronik, motorer och annat smått och gott som kan kopplas till sjölivet. Bland båtarna så var det de nedan som fångade mitt intresse av olika anledningar.

Silver Wolf 510 BR och DC, en ny modell från Silver i två utförande (BR och DC) i femmetersklassen. Storleksmässigt mellan modellerna Fox och Hawk. Mässpris med 60 hk var 220 000:-


Linder 445 Catch kom förra året och var Linders första båt utrustad med ett kastdäck och andra sportfiskedetaljer. I år har den fått några uppgraderade detaljer, som en bredare durk, men annars inga större nyheter från Linder. Väldigt snygga ned på minsta detalj.


A440 Cabin var en av de modeller på mindre båtar som fanns att se från A-Båtar. Denna modell var endast 440 lång men utrustad med en koj. De hade även andra intressanta "småbåtar".


FoilTwister, en svensk bärplansbåt som bara drar 0,2 liter per sjömil och gör 30 knop med 50hk. Helt klart mässans längsta rigg på motorn.


Wokart, en röd liten leksak som drivs med en inbyggd utombordare. Helt onödig, opraktisk och förmodligen skitrolig.

Tenderline youngster, en till synes riktigt snygg och välbyggd holländsk aluminumbåt med måtten 5,6m x 2,2m bred och en vikt på 650kg. Det fanns både mindre och större modeller på plats. Inga priser skyltades så jag antar att de är rätt dyra, speciellt med den finish den hade. Helt klart en båt jag skulle kunna tänka mig att äga om priset inte spelade någon roll.