I helgen var jag ut till stugan i Stockholms skärgård för första gången sedan jul. Förutom att rensa ur stugan och börja planera kommande projekt så skulle jag även titta till båten. Isen hade försvunnit helt från stora delar av skärgården, i en del vikar och sund låg den fortfarande kvar men förmodligen inte så länge till.

Vid vår vik och brygga hade det blåst in rätt mycket isflak på lördagen, på söndagen så hade vinden ändrat riktning något och de flesta av flaken hade blåst bort. Det gjorde att det gick att ta några kast från bryggan. Förhoppningarna om att få fisk var väldigt låga men det är ändå skönt att få ta några kast.

Traditionen trogen så hängde jag på en Svartzonker tail, detta år blev det en i plast som fick bada först. Några fler nya beten fick ta sig en simtur och visa upp hur de simmade. Det blåste rätt bra och var inte så behagligt på så sätt så det blev inte så mycket mer än några kast. Båten kommer snart att knuffas i, isen kommer att vara borta och vintern glömd. Det känns hoppfullt!