I år blev det en ganska tidig premiär av båtsäsongen, speciellt om man jämför med förra året då isen aldrig verkade vilja ge med sig. Samtidigt som folket trängdes inne på Sportfiskemässan så stod jag ute i solskenet och vårrustade båten inför sjösättningen. När kvällen kom så låg båten där vid bryggan i det kalla vattnet.

På söndagen hade jag andra förpliktelser på schemat men tänkte att jag skulle hinna med en kort tur på morgonen. Lite oklart hur mycket is som låg kvar i de vikar som jag ville in i, jag tänkte börja med en vik som låg relativt öppet. Jag vaknade till vid fyratiden av att taket höll på att blåsa av huset. När klockan ringde så blåste det fortfarande rejält, så jag somnade om och gick upp en timme senare än vad jag tänkt. Då kände det som att fisket var görbart. Vinden var nordlig med en styrka på 12-15 m/s.

Efter att ha letat i en halvtimme efter ankaret innan jag hittade det så lyckades jag kämpa mig ut med båten och tog mig till det första stoppet, där låg isen delvis kvar. Jag fiskade runt denna och dagens första gädda var nog dagens fetaste. Riktigt rund om magen. En liten snipa som tack vare sin buk vägde 3,5-4 kg. Rätt snart efter detta fick jag två gäddor till. Jag blev förvånad över att de var såpass alerta som de var, trots kylan.

Jag åkte vidare men hindrades av is på flera platser. Då vinden ställde till det för mina övriga förpliktelser så kunde jag testa ett par ställen till. Testade ett ställe där jag haft bra vårfiske tidigare år. Isen var nästintill helt borta där och det visade sig vara hett, men de stora uteblev. På en timme så hade jag lyckats kroka sju gäddor. Kontakt och följen hade jag av ytterligare, men de större lyste med sin frånvaro.

Totalt blev det tio landade gäddor och det nyinköpta spöet "Grim Reaper" fick jobba lite, även om det inte var i samma klass som när Adam testade det så var det skönt att kasta och drilla med. Hade gärna sett lite större fisk men även de mindre gäddorna kändes fina när man längtat efter öppet vatten och böjt spö.