I helgen så var en fiskehelg med Arvid och Tobias inbokad sedan länge. Vi brukade fiska rätt mycket tillsammans förr men nu var det en bra tag sedan sist. Jag har blivit något av en ensamfiskare vilket både har sina för och nackdelar. Det jag har saknat är sällskapet i båten, det är trevligt att ha någon att prata med, man kan fiska av ytor snabbare, se vilka beten som fungerar bäst och så har man hjälp i båten vid avkrokning och fotografering.

I helgen så var det då dags, vädret var lite sämre än vad man hoppats på men det skulle nog funka. Vi bestämde oss för att åka till helt nytt vatten. När vi åkte ut så var det rätt bra väder, regnet skulle komma först efter tio och det blåste inte lika hårt som det var sagt.

På mitt andra kast får jag ett hugg, jag tappar dock fisken halvvägs in till båten. Fler följen och nafs följer och Arvid landar dagens första fisk. Det känns hett och stämningen är på topp.

Det är fler följen än hugg, vi ser många fiskar men får inte upp så många. Storleken på dom vi ser är skaplig men inga grisar. Vi fiskar på och det kommer upp fisk regelbundet. Bäst går det för Arvid som landar det mesta.

Sen kommer regnet. Det regnar mer och mer och blåsten tilltar. Gäddorna blir allt mer svårflörtade, huggen blir färre och den action vi får är gäddor som visar upp sig vid båten och vänder. På söndagen är det ännu värre väder, mer vind och mer regn. Det blir några timmars fiske innan jag släpper av Arvid och Tobbe, genomblöta, vid bilen. Jag fortsätter att fiska några timmar till innan jag kastar in handduken, vinden ändrar riktning, tilltar i styrka och regnandet ökar. Trots regnställ så börjar jag bli blöt igenom. Fisket är inte heller något vidare, det krokas några fiskar men inga större.

Topp fyra enskilda händelser som gjorde helgen till riktigt skitfiske.
- Elmotorn som det var säsongspremiär för efter den varit isärplockad levererar inte som den ska. Effekten är inte alls vad den varit. Något som inte är ihopsatt som det ska? Bara att plocka isär igen och se om man hittar något.
- På söndagskvällen efter allt regnande så märker jag att microfonen i min iphone verkar ha lagt av, måste ha handsfree för att kunna prata.
- Jag hör hur mitt nya spö för säsongen knakar till vid ett utkast och upptäcker att det blivit en spricka i "skarven" mellan delarna.
- Mitt i ett mothugg får jag ett linbrott, det som inte får ske och som i princip aldrig händer mig händer. Ny tafs och M/G-spinnare borta samt en gädda som simmar omkring med detta i munnen. En stund senare ser vi dock linan flyta så vi får upp spinnare och tafs, lite plåster på såren.