Den senaste tiden har det inte blivit så jättemycket fiske för min del, det beror främst på att jag har flyttat mitt pick och pack till en ny lägenhet och sålt den gamla. Blir en hel del fixande när man gör en sådan rockad.

Strax innan denna cirkus drog igång så hann jag med att fiska lite en helg. Det skulle bli skitväder och jag hade bestämt mig för att utforska lite nytt vatten. På natten regnade det kraftigt så jag sov någon timme längre än vad jag tänkt. Jag nådde platsen som jag spanat in och det såg bra ut även på plats. Rätt snart så fick jag första gäddan och de fortsatte att komma upp i en jämn ström. Bommade några men inte så många. De flesta verkade vara stöpta i samma form, 75-80cm och 3-4 kg. Det kändes dock som om det fanns potential.

Efter fyra timmar eller så bestämde jag mig för att åka vidare och se om man kunde hitta något bättre ställe när jag ändå var i krokarna. Jag driftade runt en del men hittade inget riktigt lika hett ställe förrän jag kom till en massiv platå med mycket växlighet. Solen hade kommit fram och det började kännas som sommar. Gäddorna var lite skyggare med färre hugg och fler följen. Jag fick dock se en del skapliga fiskar så den platsen är helt klart värd att åka tillbaka till.

På söndagen så var de riktigt dimmigt och prognosen var fortsatt skitväder. Jag åkte till ett ställe där jag endast varit en gång tidigare, lite tidigare på säsongen. Det var dock rätt svårfiskat nu. Växtligheten hade blivit kompaktare och det gick inte riktigt att fiska över eller genom den. Det blev ett halvdagspass med endast två pet på hela passet. Galet segt fiske. Sådana dagar som man frågar sig vad det är man håller på med egentligen.