I mitten på augusti så åkte jag ned till Blekinge för att delta på Sweden Social Web Camp för fjärde året på rad. Det har inte direkt något med fiske att göra egentligen utan det är ca 400 personer som träffas och diskuterar webb och lite allt möjligt.

Ett inslag som blivit tradition är dock fiske under SSWC. Tillsammans med Jonathan Sulo så har jag stigit upp vid sjutiden och fiskat innan frukost. Förra året så lyckades jag ta en rätt skaplig gädda, men det har varit rätt dött annars.

Det är kanske inte helt optimala förhållanden för att fiska gädda från land där men det är ändå en rätt fin start på dagen.

I år så lyckades Jonathan övertala filmteamet att gå upp tidigt med oss och filma vårt fiske. Han hade även lämnat någon slags gäddgaranti genom mig. Efter en halv natts riktigt dålig sömn blir jag intervjuvad om vad SSWCfiske handlar om. Nyvaken och i ett skick där jag knappt vet vad jag själv heter ska jag alltså försöka säga något vettigt. Det går sådär.

Jonathan och jag vandrar ned till vattnet med filmteamet i ryggen och börjar att fiska. Helt otroligt så lyckas jag leverera en gädda på andra kastet med en kamera i ryggen. Det var visserligen den minsta gädda jag tagit i år men ändå en gädda. Jag lyckades även med några pajasmisstag pga trötthet och dåliga nerver men som tur var så kom inte det med i filmen.

Här nedan är hela filmen. Min del kommer 10:09 in i filmen (direktlänk till det).

Fisket detta år var lite svårare än förra året. Det är väldigt långgrunt runt stora delar av ön och det kändes som om det var mer växtlighet än tidigare år. Totalt blev det två gäddor för mig, men jag hittade ett ställe mot slutet där jag hade flera kontakter och plask. Jontathan som metade lyckades meta upp några abborrar och vann i antalet fiskar.

Vi får se om det blir fler deltagare nästa år