Nu så här mot slutet av hösten gäller det att ta de chanser man får för att fiska. Idag var det halvdag på jobbet och jag tänkte passa på att köra ett kort fiskepass efter det. Den gode Mattias erbjöd mig att åka med honom, vilket sparade mig en del tid.

Gäddfisket har varit rätt trögt den senaste tiden ute i skärgården så förväntningarna var inte de högsta. Mattias hade tagit en gädda på förmiddagen men det verkade vara rätt segt. Vi åkte till ett ställe där vi båda fiskat tidigare. Mattias nämnde att han hade sett brax på en plats för ett par år sedan, vilket jag inte gjort. Mycket riktigt så hittade vi brax på väldigt grunt vatten där Mattias sett dem. Förutom att det var grunt så var vattnet klart så vi såg hundratals braxar vandra fram och tillbaka.

Rätt snabbt krokade jag en gädda på min favorit-tail. Inget monster direkt, men ändå kul. Vi hade även väldigt mycket kontakt med braxar och lyckades felkroka ett par. Det blev några fler kontakter som förmodligen var gäddor men inga fler som bestämde sig för att hugga ordentligt.

Tack Mattias för jag fick hänga med ut!