I helgen så går Allt för Sjön av stapeln i Stockholm av och en av båtarna man kan se där är en båt från Anytec framtagen för sportfiske tillsammans med den hårt arbetande sportfiskeguiden Pierre Reif. 530 SPF kommer att finnas i Anytecs monter på mässan om man vill kolla in den på riktigt. Pierre själv kommer att klyva vågorna med en 750 SPF, den finns inte i deras katalog utan det är nog än så länge endast Pierre som kommer att äga en sådan. 530 SPF ser i alla fall riktigt trevlig ut på bilderna med det höga kastdäcket, smarta stuvutrymmen och gedigna detaljer i aluminium.

Anytec 530 SPF

På Anytec kan man läsa följande om denna båt:

Nya 530 Fishing Edition är båten för dig som tar dina fiskeupplevelser på allvar. Hela däcket framför styrpulpeten är upphöjt med stora dränerande stuvfack. Bakom de gasdämpade luckorna döljer sig stuvutrymmen på drygt 600 liter. Tillsammans bildar de ett riktigt stabil spinndäck, perfekt för alla sorters fiskeäventyr. Hållare för elmotorer, exempelvis Minn Kota-motorer, finns i fören.

Den stabila centrumpulpeten känner vi igen från 530 SP. Men om vi oss ett trappsteg ner från spinndäcket och tittar närmare på förarsoffan så hittar vi en mängd spännande finesser. Förutom att förarsoffan innehåller ett flertal smarta stuvfack, exempelvis utrymmen för kläder, sjökort och annan utrustning, så finns även särskilda hållare för upp till tre stycken Plano-boxar. Friborden har hållare för totalt åtta fiskespön, fyra på varje sida.

Bakom den bekväma aktersoffan, även den med stuvutrymmen, finns åtta riktigt rejäla spöhållare för användning under transport. På båda sidor om aktersoffan finns även en djuphavsrigg för dig som gillar trollingfiske.

I aktern finns även en sump för levande bete. Den pump som cirkulerar vatten i sumpen kan också användas för att pumpa vatten genom en vattenslang, bra att ha när man vill skölja av båten eller fångad fisk.

Det lite bredare 530-skrovet ligger tryggt i vattnet och har bra sidostabilitet, viktigt när man står upp i båten. Djupgåendet ligger på mindre än 50 cm. Framkomligheten är det alltså inget fel på.

Längd: 5.74m
Bredd: 2.10m
Vikt utan motor: 680kg
Hastighet: 25 - 39 knop
Rek. motorstyrka: 60 -115 hk
Antal personer: 5

Läs mer om Anytec 530 SPF

530spf_detail1
Kastdäck och pulpet

530spf_detail2
Fack för Plano-lådor

530spf_detail3
Steg upp till kastdäcket

_x3a4505_0
Betesupphängare fastsvetsad