I "Jakten på gäddhaspel" så tog jag upp tre spön som var intressanta för ett tyngre gäddfiske. De tre spöna var Savage Gear MPP, Edge Dynamic Powercast och Shimano Yasei Pike. Jag tänkte dock ta upp ett fjärde spö, ett bonusspö som var med i funderingarna från början. Spöet är BFT Roots från CWC.

bft_roots_haspel

BFT Roots är en ny serie för i år med sju spön och de är designade av Jimmy Lindahl från CWC Fishing Team. Av dessa sju spön så är två stycken haspelspön. Det ena är klassat för beten upp till 90g och är 8'6" långt. Det andra är klassat upp till 120g och är 9' långt.

Samtliga spön i serien är tvådelade, har korkhandtag av toppkvalitet, rullfäste från Fuji och spöringar från American Tackle.

Det rekommenderade priset är 1695:- för det lättare spöet och 1795:- för det lite tyngre. Det är marginellt billigare än de två dyraste spöna i "Jakten på gäddhaspel", de från Edge och Shimano.

Med sin svarta matta klinga så påminner de utseendemässigt om BFT Rügen som jag skrev om i ett nummer av +MagzineFishEco. De har även en metermarkering på klingan, likadan som BFT Rügen har, som gör att man snabbt kan avgöra om man har en meterfisk eller inte. Jag vet inte så mycket mer om detta spö då det är helt nytt och inte ännu kommit till de butiker jag brukar besöka. Men på pappret verkar det stämma in på mina önskemål. Enligt min vän Rickard som åtminstone har klämt på ett av spöna ur serien så ska de vara snäppet vassare än Strike Pro serien och det låter ju lovande.

BFT Roots

Läs mer om de andra spöna:
Savage Gear MPP
Edge Dynamic Powercast
Shimano Yasei Pike