Det sista av de tre spön jag har kikat på i "Jakten efter gäddhaspel" är det billigaste alternativet. Savage Gear MPP är en ny serie för i år och MPP står för "Multi Purpose Predator". Det är rätt bred serie för olika predatorfiske och den är uppföljaren till deras spöserie som gick under namnet "MP Pro". Den underserie som jag kikat på heter "MPP – Predator Spin" och finns i två längder, 8' och 9' samt i olika klasser med kastvikt upp till 170g. Det tyngsta spöet kan alltså användas till lättare havsfiske.

SG MPP

Vad skiljer sig då MPP mot MP Pro? MPP har en spigotholk i skarven mellan de två spödelarna istället för en så kallad "put over" där toppdelen är bredare än vad bottendelen är och passar på så sätt över. Sen ska MPP ha en snabbare aktion än MP Pro också. Utöver dessa detaljer så har man plockat bort det spö som var 10' och det spö som var 9' och klassat för 40-100g har man ersatt med två varianter istället. Ett som är klassat för beten mellan 30-90g och ett som är klassat för beten mellan 40-120g.

Om man inte tycker att dessa förändringar har så stor betydelse så kan man nu fynda gamla MP Pro-spön till väldigt bra priser. Eller om man har haft funderingar på att köpa ett MP Pro 10', så är det hög tid att göra det nu, då det utgår. Det nya MPP 9' 40-120g har ett rekommenderat pris på 1049:-

Savage Gear MPP

The all new MPP Predator Spin is a superb all round lure fishing rod with 2 lengths and casting weights ranging from up to 50g to up to 170g for large hard lures alien eels that lurk in your tackle box.

• SG Gold Lable DPS R/S
• Premium SiC Guides
• Japanese Hard EVA Handles
• High Modulus Carbon Blanks
• Supplied in branded Ready To Fish Bags

Savage Gear MPP

För att summera, detta är ett budgetalternativ jämför med de andra spöna, dock ett rätt populärt sådant. Till skillnad från de två andra spöna så har det ett handtag av EVA istället för kork, ett slags syntetiskt skummaterial. Det är färre spöringar än de båda tidigare och inte heller lika påkostade detaljer. Längden på detta spö är mer som jag vill ha det, nio fot men annars är det nog prislappen som är dess främsta fördel.

De andra spöna i "Jakten på gäddhaspel"
Edge Dynamic Powercast
Shimano Yasei Pike
MPP Predator Spin