20130505-211746.jpg

Denna säsong har börjat riktigt trögt för mig. På totalt sex fiskepass har jag bara tagit en handfull snipor och fått kämpa för att hålla modet uppe. Trots att jag fått åka med mer rutinerade fiskare än jag själv och kört på rätt bra så har det inte funkat.

I helgen så skulle jag ut i skärgården, inte så mycket för att fiska utan för att fixa med stugan men kanske smyga in några kortare pass. Den riktiga båten hade ju kommit i sjön.

Vid båtplatsen med fullastad bil med paket från IKEA, färghinkar och matkassar från ICA så upptäcker jag att ratten till båten saknas. Vi låser styrningen men lämnar ratten i båten när någon annan i familjen ska ta den. Ringer far som visar sig ha ratten bak i bilen. Det blev till att köra ut utan ratten. Det gick bra, men det var första varningen.

På lördagsmorgonen tog jag båten ut en sväng innan frukost, dels för att åka lite båt men även för att fiska och testa ett haspelspö från Savage gear Som Rickard köpt. Spöet kändes helt ok men det var rätt dött. Jag kunde höra plask inne i vassarna och hade några pet och nafs men inget som gick att kroka ordentligt.

På eftermiddagen var jag ut en liten sväng igen med kärestan och det var ännu dödare då. Ännu ett pass utan utdelning.

På söndagen klev jag upp tidigt igen och gav mig ut innan frukost. Jag åkte till ett känt ställe som kändes hett. Till slut hittade jag en plats där de verkade stå. Flera kontakter och följen men jag kunde inte kroka de ordentligt. Det var sjukt frusterande. Jag återvände hem med huvudet hängande för att åka ut på eftermiddagen igen. Jag lyckades efter flera kontakter till slut kroka en fisk. Det visade sig vara en snipa som var krokad riktigt djup och som fått en gälbåge knäckt. Det smärtade mig att se, även om den verkade pigg när jag släppte den. Jag bestämde mig för att lägga ned. Då visade det sig att batteriet var helt dött.

Efter att ha tagit av kåpa och skydd så lyckades jag efter ett antal försök dra igång motorn manuellt. Problemen var inte slut där. Motorn var upptiltad ganska högt och när jag försökte sänka den dog strömmen och motorn hostade till. Det blev att köra hela vägen hem i halvfart.

Ska det vara så här?