Min säsong har minst sagt börjat trögt. Trots att jag har kommit iväg fiskat med andra i deras vatten och fiskat på hemmaplan ett antal gånger så har jag endast lyckats pilla upp ett fåtal smågäddor. Så blev det långhelg och jag skulle vara ute i skärgården i dagarna fyra. Huvudsysslan var dock inte fiske utan annat pyssel med stugan men jag tänkte ändå smita iväg när tillfälle fanns.

Det visade sig dock att den tröga starten på säsongen skulle fortsätta. Varje morgon klev jag upp klockan sex och fiskade i två timmar innan frukost och efter tre morgnar så var jag fortfarande nollad. Jag var även ute ett par gånger på eftermiddagarna och för varje dag som gick så sjönk modet.

Så var vi framme vid den sista morgonen. Jag åkte till en plats som jag varit på dagarna innan och som jag haft några försiktiga kontakter på. Det var dött tills dess att jag satt på en spinnare. Jag hade provat med spinnare innan utan resultat också men denna gång så tyckte jag att jag hade en stöt relativt tidigt och strax efter det krokade jag den första fisken på flera dagar. Det var länge sedan jag var så glad över en så liten gädda.

Det hände dock inget mer efter det. Tills det började bli dags att åka hem till frukosten. Då klev en bättre fisk på, strax efter att betet landade en bit in i vassen. Det visade sig vara årets första femplussare på 92cm. En fin fisk för att vara där ute i skärgården så den var jag riktigt nöjd med.


Dagens andra och största fisk


Den förlösande första gäddan