Ska man till mässan Sun City Predator Show i Karlstad nu i helgen så kan man svänga förbi JW Lures och kolla in alla fina "läppar" han har på sitt bord. Där kommer även en av de senare modellerna – "Stifflip" – att finnas.

Detta bete är byggt för att vara så nära en shadjigg som möjligt. Vikten ligger långt fram i betet och noshögglan sitter uppe i överkant på huvudet. Detta gör att den dyker med huvudet först och håller djupet, alltså som en vanlig shadjigg med en jiggskalle. Kolla in videon på det längre ned. Betet är 215 mm långt och väger in strax över 90 gram.

En uppenbar fördel med ett träbete mot ett i gummi är att träet är tåligare. När det gäller krokningsegenskaperna så skulle jag sätta pengarna på ett mjukbete med stingers där fisken inte kan bända sig loss från betet, dock så kan det vara lättare att slita ett träbete ur gäddans grepp och på så sätt få krokarna att sitta bra.

Priset ligger på 329:- för de folierade mästerverken och 299:- för de ickefolierade, i alla fall nu på mässan i helgen men det är väl rimligt att tro att detta blir priserna även i butik när de kommer dit.

Vill man veta mer om detta bete så är det bäst är att prata direkt med Jimmie på mässan nu till helgen eller kolla in JW Lures på Facebook.

folierad

folie

silversvart

armada

blaglitter

Foton: JW Lures