BFT MicroWave

Häng med Trumman och Daniel Paluch till Sibbo för lite gös och abborfiske med deras nya spöserie BFT MicroWave. Även den nya haspelrullen Stealth glimtar förbi lite då och då, men stjärnan i denna film är spöet. Allting är vackert filmat av Kanalgratis.se

Vad är då speciellt med BFT Microwave? Jo de har spöringar med det så kallade MicroWave Line Control System från American Tackle. Det är ett effektivt ringsystem för haspelrullar där linan inte löper lika rakt och fint som på en multirulle. Den första ringen närmast rullen har en vanlig stor ring och sedan sitter det en mindre ring på denna strax framför. De efterföljande ringarna är rätt små de med för att styra linan rakt. Den första stora ringen samlar in linan och den mindre ringen på denna ser till att den går vidare rakt till nästa ring, allt för att ge längre kast och högre precision. Jag är säker på att vi kommer se mer av detta i framtiden. Se lite mer om MicroWave Line Control System längre ned.

I denna nya spöserie som kommer ut på marknaden till 2014 har vi sju spön från 6'6" upp till 10', passar alltså från abborre till havsöring.

Filmen från Sibbo

Närmare titt på ringsystemet
American Tackle MicroWaves

Här ser man hur linan löper, rakt efter första ringen istället för fortsatta bågar
microguide

En film med närmare titt på MicroWave-ringarna

Läs mer om MicroWave guides från American Tackle

Den nya Stealthrullen som också kommer 2014. En lätt och riktigt slimmad rulle.
stealth