I helgen så var stora delar av sportfiskesverige i Karlstad på Sun City Predator Show, själv var jag ute i skärgården med familjen. Jag passade på att kliva upp samtidigt som solen både lördag och söndag för att köra ett par timmar fram till frukost. Två intensivpass med andra ord.

Det var två rätt olika dagar på flera vis, båda underbara på sitt vis. På lördagen låg dimman tät och sjön var spegelblank. Man kände sig omsluten och isolerad ute på sjön. De är rätt magiska sådana morgnar. Fisket var ungefär som väntat, jag testade lite djupare och växtbälten kring grynnor men det var iskallt. Jag lyckades inte riktigt hitta fisken denna morgon, men det var mysigt ändå.

20130915-195412.jpg
Dimmig morgon

20130915-195444.jpg
Inte riktigt den storlek jag var ute efter

På söndagen var läget ett annat. Det var mulet men ingen dimma. Sydlig vind och det kändes hett helt enkelt. Denna morgon testade jag kanter med växtlighet i anslutning till djupare vatten. Väldigt snabbt krokar jag fisk har flera kontakter på en Bjerks-tail. De är väldigt försiktiga och de som krokas sitter ytligt men har ändå smällt på bra. Tailbeten är det som funkar och det är många hugg bara på själva tailen. Vilket gör att man är på tårna varje kast. Det kommer inte upp någon större fisk men det gör inget, jag har skitkul ändå. Det blir väldigt många kontakter och jag lyckas få fem till båten. Nästan all fisk hugger inom tre meter från land vilket ger långa drillningar. Det var bara en spökgädda som bestämmer sig för attackera precis när jag lyfter betet ur vattnet. Jag såg den aldrig men jag höll på att göra på mig när vattnet exploderade.

20130915-193942.jpg
Morgonstund har guld i mund

20130915-194041.jpg
En av gäddorna som hälsade på

20130915-194014.jpg
Hemfärd med ett leende på läpparna