10:e Mars och det var dags igen. Dagens pass var årets premiär i en av mina hemmasjöar i den halländska djungeln. I en sjö jag själv inte lyckats något vidare i men där dagens båtkamrat Viking haft desto större lycka i, framförallt på dom senaste årens premiärpass med 112 cm - 9,82 kg år 2012 och 101 cm - "7" kg år 2013. Så det var med viss spänning vi gav oss ut på sjön tillsammans med två tredjedelar av SHM - Swedish Hecht Maffia.

För min del handlade dagen lika mycket om att testa min nya båt som att lyckas lura en gädda eller två. Båten som jag tidigare i veckan hämtat hos grabbarna på Westgear är en Alumacraft 1236 och är tänkt att användas som biltaksbåt i mina mindre hemmasjöar och åar samt komplettera min trailerbåt som används för kustfiske. Fisket var segt, så segt så det inte finns så mycket att nämna då endast tre snipor totalt kom upp, varav jag stod för två av dom. Båten fungerade dock precis som jag tänkt mig och lite till. Jag hittade direkt plats för kommande spöhållare, ekolodsfäste osv. Mer om detta fixande kommer längre fram när grejorna sitter på plats.

Dagens hit: Att ha en båtkamrat som är kock och kan bjuda på schysst käk och att båten funkade klockrent. Ser fram mot nya äventyr med den och att testa nya vatten. Dagens miss: Tja, det sega fisket, men så är det ibland.

Alumcraft

Alumacraft 1236

Dagens lunch

Dagens lunch

En av dagens snipor

En av dagens snipor