Så var det äntligen dags för den riktiga fiskepremiären för min del. Båten sjösattes förra helgen och jag hann med en liten tur med kärestan den helgen. Det var dock stendött då men denna helg skulle det bli en mer seriös satsning.

Det blev ensamfiske utspritt över tre dagar. Spöval för detta blev efter cowboy-modellen, alltså en bössa och en picka. Tackle Industries MH 9' för tailar, gummi samt större beten och Roots 6'9" till jerkar.

Väderprognosen sa att det skulle bli riktigt kallt så bäst chanser hade jag första dagen trodde jag. Jag bestämde mig för att testa nya ställen första dagen och det gick helt ok, fisken nappade på fint, gjorde rejäla hugg och bjöd på bra fighter. Roligaste fisket var i en grund mar där temperaturen låg på fem grader vilket var en dryg grad varmare än näst varmaste stället. Det blev en hel del luftburna gäddor och hugg som man såg innan de kändes. Totalt tio upp denna dag, men bara smått och toppfisk saknades. Bra premiär dock!

fj_rapport_abborre

Årets första abborre följde tätt efter årets första gädda

Den andra dagen blåste det rejält, 15 m/s, snöblandat regn och allt var precis som utlovat tyvärr. Det blev andra sysslor fram till eftermiddagen då jag åkte ut ett par timmar innan skymningen. Vinden ställde till det en del så jag valde min närmsta hot-spot. Där petade jag upp sex stycken varav i princip all var större än de från gårdagen. Temperaturen i vattnet var två grader och Wolfcreek Shad dominerade.

fj_rapport_storm

Nordan visar vart skåpet ska stå

fj_rapport_solgadda

Kvällsgädda

fj_rapport_wolf

Mend it fixar tuggad wolfcreek shad

Sista dagen så var det minus två grader i luften på morgonen och fortfarande rätt hård vind. Tänkte att det kunde bli tufft men jag hade ställt in siktet på större fisk och åkte lite längre för detta. Vattentemperaturen kom inte ens upp till två grader, is bildades i spöringarna och ankarlinan frös. Jag blir nästan förvånad när första hugget kommer men det är rejäla hugg hela dagen. Vinden gör det svårt även denna dag, ankaret släpper, elmotorn får slita men jag hittar några lite lugnare platser som ändå ger fisk. Åttonde fisken för dagen blev den hittills största och den första som jag faktiskt vägde. 4,7 kg var den blygsamma vikten.

fj_rapport_gadda_47

4,7 kg

På väg hemåt så bestämde jag mig för att göra ett stopp på vägen som jag ändå passerade. Samma ställe där jag och kärestan var helgen innan. Andra kastet på ett riktigt snipställe får jag ett skumt slackhugg på en buster jerk. Jag är säker på att det är en förvirrad snipa tills jag ser att det är en bra fisk. Blir en snabb håvning då den endast sitter med en krok i läppen. 7,4 kg och 97 cm lång, och toppfisken jag jagat. Dessutom i mina vanliga vatten där 5+ är sällsynt.

Totalt så blev det 29 gäddor denna premiär och det är jag nöjd med.

fj_rapport_sjuan

7,4 kg och 97 cm, se så glad jag blev!

fj_rapport_sjuan_durk

Lite skalle, fin mage