Jag har varit ute i skärgården men som jag skrivit tidigare så har jag främst haft andra bestyr för mig. Dock så har jag tagit mig ut innan frukost, knappt två timmar och kanske inte den hetaste perioden så här års. Kallt och jävligt har det varit.

För två veckor sedan så hade leken börjat ute i Stockholms mellersta skärgård lite smått. Så första morgonen skulle jag mest kolla vad det var för status på leken. Jag hade bara ett synligt följe vad jag kunde se den morgonen, men jag tyckte mig se att den fisken hade lekskador.

Nästa morgon valde jag en annan plats, och första kontakten var ett slöhugg halvvägs in till båten. Såg att det var ett skapligt huvud och fick lite puls men det var en utlekt och ganska kort fisk i förhållande till storleken på huvudet. Den satt väldigt ytligt krokad så det var bar att lyfta in den och kroka av, snabbt och smärtfritt. Skaplig fisk på 98 cm och 5,6 kg, värderar alla 5+ där ute lite extra med tanke på hur få jag har i förhållande på lagd fisketid där ute i jämförelse med andra vatten.

Efter det händer det inte så mycket mer än ett karatehugg av en snipa som bjöd på en imponerande dans. Anländer i stugan innan klockan hinner slå åtta för att äta frukost med käresta och dotter.

Dryga åtta grader i ytvattnet där jag var på morgonen och leken var nyligen avklarad för åtminstone några fiskar, även om det plaskade lite här och där fortfarande.

Bra skalle

Bra skalle...

98 cm och 5,6 kg

...men resten lämnade övrigt att önska, 98 cm och 5,6 kg

Några kvarlämnade romkorn

Några kvarlämnade romkorn