fj_oldie

Internet har underlättat en hel del för sportfiskare med forum, flygbilder och hur mycket information som helst att samla på sig. Ibland möts den gamla och den nya världen som t ex när SVT gjorde "Visst nappar det" möjliga att se på Öppet arkiv.

En annan sådan sak är att webbsidan Fishing Garner indexerat och publicerat gamla sportfisketidningar från olika länder. Bland annat så finns det ett gäng Fiskejournalen från andra hälften av 70-talet. Det är verkligen en tidsresa att läsa artiklarna i dessa tidningar. Man kan bland annat läsa att: "Till den självklara utrustningen i varje fiskebåt hör en eller ett par huggkrokar" och andra saker som inte förändrats lika mycket.

De flesta gäddfiskare känner till Leif Engström, även känd som "Gäddprofessorn" eller "Old Firehand". Under den andra hälften av sjuttiotalet så skrev han ett flertal artiklar i Fiskejournalen om bland annat om topo-fiske och andra intressanta tips. Dessa artiklar med tips och illustrationer kan man alltså läsa nu, ett kulturarv helt enkelt!

Kolla in tidningarna själv, rätt kul läsning faktiskt