Under förra veckans långledighet så var jag nere i skåne och istället för vanligt fiske så fiskade vi fynd på loppisar. Man kan säga att jag och min käresta har lite olika syn på vad som är fynd och vad som inte är det. Jag menar vem skulle inte vilja äga denna fantastiska fiskservis?

Fiskservis deluxe

Annars så gick det några tävlingar av stapeln förra veckan, av lite olika karaktär bör man tillägga. Den största var Trexen där det blev en delad första plats för Tomasz från Team Armagäddon och Rille från Team Kastkanonerna. Deras längsta gäddor mätte båda 113cm.

Utöver denna klassiska Catch & release-tävling så hölls det två antika tävlingar, så kallade bonkartävlingar där man fiskar gädda och klubbar det man får upp. Syftet med sådana här tävlingar sägs vara att bevara ädelfisk i vattnet och främja beståndet av fisk i sjön genom att slå ihjäl mördargäddorna. Den ena tävlingen var "Storsloken" där vinnaren lämnade in 54 kg död gädda. I den andra tävlingen som hölls vid sjön Unden lämnade "vinnaren" in 44kg klubbad gädda. Till skillnad från Storsloken så har Unden inget maximimått på fångsten utan ett minimimått, vilket för mig låter lite konstigt om man vill minska antalet gädda. Den största gäddan som kom upp under denna tävling vägde hela 14,7 kg och mötte alltså sin skapare istället för att vara en drömfisk för fler sportfiskare.

Det vore intressant att höra vad Tobias Fränstam eller någon annan kunnig har att säga om dessa metoder. För mig känns det som metoder från en svunnen tid. Att dessutom bara slå ihjäl de större individerna i Unden måste väl de flesta vara ense om att det är en dålig metod?