Återigen har tystnaden varit för lång, men nu har jag äntligen funnit tid (och en fungerande dator) för att kunna avlägga rapport. Det blir en sammanställning av hela Maj snarare än enskilda rapporter.

Förra gången skrev jag att vårens stora grej var påsksatsningen i Blekinge. Det var kanske inte riktigt sant då det den förste maj var det planerat att åka till Rügen med grabbarna i SHM - Swedish Hecht Maffia. Jag lärde känna dom via Westgear, där vi råkade köpa båt samtidigt. En av killarna kommer ifrån Rügen så denna gången var det tänkt att åka till hans hemby och åka ut med hyrbåt för att på egen hand utforska vattnen i tre dagar.

dds

Jag har tidigare åkt två organiserade resor ner hit så lite koll hade jag och SHM hade varit ett par vändor så förväntningarna var iaf för min del ganska höga då jag misstänkte att gäddorna skulle vara på hugget efter fiskeförbudet mars-april. Jag hade även denna gången fel, sol, bleke och dålig tajming förföljer mig i år. Fisket var extremt trögt och hyrbåten var långsam så vi hade svårt att anpassa oss. Vi startade grunt då det var detta alla "förståsigpåare" menade var det bästa just då. Vi fick lite fisk men bara smått och det var trögt, jag nollade dag två tex. Totalt fick vi kanske ett 25-tal gäddor i båten, egentligen bara en vettig fisk på ca 95-96 cm. Denna kom sista eftermiddagen då vi backat ut på djupare vatten och började hitta fisk. Detta skulle vi kanske gjort tidigare men det är alltid lätt att vara efterklok. En heder till oss dock då vi var den enda båten i vårt område utan guide som fick fisk en av dagarna och vi nötte på bra.

Nån liten lyckades jag iaf lura.

Nån liten lyckades jag iaf lura.

Nu ska jag inte vara negativ då resan trots sitt magra fiskeresultat var oerhört trevlig och lärorik. Jag åkte med tre killar som jag inte delat båt med tidigare och det fungerade bra på alla sätt. Resan var dessutom väldigt billig vilket ju inte skadar:) Vi lärde oss alla en hel del och med dessa killars kontakter kommer jag (vi) göra samma resa igen, och då kanske med egna båtar. Nu hittar vi dit, vi hittar hyggligt i vattnet, billig boende osv går att ordna. Detta var en rekarresa och jag tror på ställets potential. I höst kanske vi återvänder med två alumacraftbåtar så vi kan flytta oss snabbare efter rådande förhållande.

Vi hade mycket trevligt :)

Vi hade mycket trevligt :)

På tal om båtar, jag är snart färdig med att utrusta min biltaksbåt och den trailerburna styrpulpetaren har fått ett nytt hem, nya planer smids, mer om detta längre fram i sommar:)

Förutom Rügengenresan så har jag hunnit med ytterligare ett par pass under Maj varav två varit i nya vatten. Bland annat en sjö som jag spanat på ett tag och som visade sig ha mer potential än jag anat, den kommer få många besök framöver. Jag har även testat en kraftverksdamm som jag vet håller stor fisk men den känns svåröverskådlig, samt svårt när kraftverken leker jojo med vattennivån. Lite fisk har det blivit under dessa turer men inget större. Det roligaste under dessa turer var nog att sambon valde att åka med, hon har inte varit med på ett par år och hon tyckte att nu var det dags att spöa mig igen. Vi brukar fiska abborre och hon brukar få fler än mig, denna gången var inget undantag, hon fick flest även denna gång, både gäddorna och abborrarna valde hennes bete framför mitt.

Strandhugg för födointag.

Strandhugg för födointag.

Kontentan då? Jo jag kan inte tajma mina äventyr, har svårt att knäcka koderna och blir utfiskad av min sambo som fiskar en gång vartannat år:) Nädå, trots en vår med klent resultat känner jag stort hopp inför framtiden. Nya båtar, nya vatten och nya fiskevänner gör att jag är övertygad om jag snart prickar rätt och börjar plocka lite bättre fisk.