Tänkte bjuda på en kort rapport från helgen som var. Jag var ute i skärgården på konferens med jobbet och utfärden var med rib-båt. Ett alldeles utmärkt tillfället att hårdtesta solglasögonen från Wiley X med innermask som jag skrev om i ett nummer av +MagazineFishEco. Jag dissade skidglasögonen och lät vinden göra sitt. Absolut inga problem alls med vindströmmar som letade sig in bakom och fick ögonen att tåras upp. Funkade hur bra som helst även i dessa hastigheter.

Så här ser glasögonen med innermasken ut

Så här ser glasögonen med innermasken ut

...och så här såg de ut på

På konferensen så hade jag lovat att visa hur man krokar av en gädda lite smidigt för ett par kollegor. Pressen var på men som det snip-proffs man är så levererade man på andra kastet. Kollegorna blev mäkta imponerade av denna gigantiska fångst.

Kanske inte årsbästa

Annars så har strömmingen verkligen gått in nu och att pimpla strömming är en tacksam underhållning för familjen. Jag gjorde ett försök på att ta någon strömmingsgädda innan frukost en morgon men det misslyckades. Mycket vatten att fiska av och lite tid att göra det på.

Dotter och full pott med strömming

Däremot så fiskade Mcrubber Junior som kommer snart riktigt bra och jag tror den kommer att bli en killer för sommarfisket när den kommer. Väldigt lättfiskad och funkar fint med shallowskruv.

minigädda och minimcrubber

Sen var det inga större fiskar som klev på men de som gjorde det var riktigt sommararga och körde på för allt vad de kunde.