renz_gadda

Fredrik Renz med gädda tagen på Renz Shad

För ett år sedan lanserade Sportfiskegiganten i Malmö "Gigantenjiggen". Att ta fram det betet tog sin lilla tid och det var den femte versionen av den som hittade ut till butikshyllorna. Personerna bakom arbetet med denna jigg är Fredrik Renz och Jörgen Segerstein.

Nu är duon tillbaka med två nya jiggar – Renz Shad och The Giant. Gigantenjiggen gjordes exklusivt åt Sportfiskegiganten medan dessa två inte är bundna till någon speciell butik.

The Giant är baserad på Gigantenjiggen (som är 26 cm och väger 115 gram), men är en större variant och har en ännu större profil. Den mäter hela 33cm och väger 170 gram. Den är dock smalare över ryggen har precis som Gigantenjiggen en sluttande paddel vilket bland annat ger den en mjuk rullande gång. Fredrik föredrar att rigga den med shallowskruv eller med Brunnberg Twisthead.

The Giant överst och Gigantenjiggen underst

The Giant överst och Gigantenjiggen underst

Ryggbild – Gigantenjiggen överst och The Giant underst

Ryggbild – Gigantenjiggen överst och The Giant underst

Renz Shad kommer i två storlekar, en större som är 22 cm och väger 66 gram samt en mindre som är 17 cm och väger 38 gram. Även denna jigg är baserad på Gigantenjiggen men är tunnare över ryggen och har en rak paddel istället för en sluttande. Den är gjord för att riggas med en vanlig jiggskalle och Fredrik har fiskat den med allt från 7 gram till 30 gram, det går att fiska den med shallowskruv men den är inte riktigt gjord för det. Under testfiske med prototyp i våras i Västervik så var det det faktiskt det enda betet som levererade fisk och det har hunnit komma upp en del finare fiskar på det med trots att den inte funnits speciellt länge.

Renz Shad, 22cm överst och 17 cm under

Renz Shad, 22cm överst och 17 cm under

Spana in videon på Renz Shad nedan

The Giant och Renz Shad finns att köpa hos Sportfiskegiganten och inom kort hos Jaktia i Kosta, troligtvis kommer de även dyka upp i fler butiker. Gigantenjiggen går bara att köpa hos Sportfiskegiganten.

Renz Shad hos Sportfiskegiganten
Gigantenjiggen hos Sportfiskegiganten