Om en knapp månad sticker jag, Rickard, Thomas och ett gäng andra glada gäddfiskare till Rügen för tredje gången. Precis som förra året så tog vi en helg strax innan för att fiska ihop oss lite grann. I år så kommer vi inte att fiska i samma båt i Rügen men Thomas och jag kommer göra det i alla fall.

Senast vi tre fiskade tillsammans var i våras så det var på tiden att det blev av. Inför denna resa så hade Thomas med sig några prototyper från gummiverkstaden och det skulle bli kul att testa dessa. Jag hade även fått en laddning norskt gummi som jag skulle testa. Mer om detta senare.

Rätt snabbt den första dagen har vi lite kontakter på Flog gummit och jag landar den första fisken någonsin på Thomas gummi. En liten snipa men det kändes fint att få ta den med Thomas gummi, när han var med i båten och allt. Fisket kommer aldrig riktigt igång och vi får kämpa. Väldigt få kontakter och följen. Rickard tar störst och flest med blygsamma två gäddor på en Platypus, ingen direkt storlek att prata om. Under dagen har vi dock en incident som håller på att avsluta kamratskapen, vi tog oss dock genom det. Rickard som var matansvarig hade bara köpt två burkar ravioli till oss tre. Något han förhoppningsvis inte gör om.

Dag två hoppas vi på att det ska ha kommit igång lite grann men så var inte fallet. Det var ännu trögare än den första dagen. Vi testade att fiska grunt, djupt, riktigt djupt och sjukt djupt. Det kommer bara upp två fiskar i båten på hela dagen, de tas på ca sju meters djup vid bottenjiggning med Wingman från Eastfield Lures. Känns verkligen som om man måste träffa dom i huvudet för att de ska hugga. Annars roar vi oss med att göra mothugg när betena fastnar i stenar och grenar. Stenarna var jäkligt aktiva till skillnad från gäddorna.

Sista dagen är vi fortfarande hoppfulla när vi åker ut, vi testar en ny kant och Thomas landar sin första fisk på sitt egna bete. Inget monster men stämningen i båten blir bättre. Det känns som de är lite mer aktiva, vi har fler kontakter och högre upp i vattnet. Jag får ett bra hugg, slänger på ett mothugg, spöet böjer sig fint, linan slirar trots att det är så gott som maxbroms, sen blir det tomt. Surt, men jag får en tröstsnipa senare som följer med upp till båten.

Så kan det vara med fiske men jag tror att vi alla bestämde oss för vilken kombo med spö och rulle som vi ska köra med som förstahandsval i Rügen.

Första gäddan på Flog gummi

Första gäddan på Flog gummi

Rickard med helgens största, lätt frontad

Rickard med helgens största, lätt frontad

Thomas med sin första på eget gummi

Thomas med sin första på eget gummi