wolfcreek_baby_scales

En av mina favoriter bland gummibetena är Wolfcreek Shad, det är ett litet större gummibete på 23 cm och 120 gram. Nu kommer lillebrorsan, Wolfcreek Baby Shad. Utseendemässigt så är det rätt likt Wolfcreek Shad med fina detaljer som fenor, gälar och fjäll men är alltså mindre. Baby väger ca 60 gram och är 17 cm lång. Som jämförelse kan man nämna att McRubber Junior är 17 cm och väger 45 gram. De lirar alltså i samma liga men Wolfcreek Baby Shad är något köttigare.

17 cm mot 23 cm som den vanliga är

17 cm mot 23 cm som den vanliga är

Skillnad i bredd mellan den mindre och den vanliga

Skillnad i bredd mellan den mindre och den vanliga

Det är som sagt ingen hemlighet att jag gillar Wolfcreek Shad och jag tror jag kommer gillar detta mindre bete lika mycket när man vill downsiza. Wolfcreek Shad är väldigt stabil och kan riggas med jiggskalle eller shallowskruv. I slutet av november eller i början av december kommer dennna mindre variant förhoppningsvis gå att köpa hos Söder sportfiske och Sporting.

En annan uppdatering är Wolfcreek Shad fast med Curly Tail. Vi skrev om en tidigare prototyp i januari och nu kommer en uppdaterad variant på denna med en kraftigare brygga mellan svans och kropp.

Baby och nya Curly Tail

Baby och nya Curly Tail

Tidigare prototyp med curly tail som hade en smalare övergång till tailen