Foto: Dogger.se

Foto: Dogger.se

Sportfisketävlingen med den största prissumman i Sverige har avgjorts och vinnaren är Roy Ridbäck med sin gädda på hela 127 cm. Dogger Big Cash sparkade igång under Sporfiskemässan i våras och den som tog den längsta fisken under året skulle kamma hem prissumman på hela 100 000 riksdaler. Det är bara Trexen som är i närheten när det gäller vinstsumman i Sportfisketävlingar i Sverige, så vitt jag vet.

Vi tog några ord med Roy:

Vem är egentligen Roy?
– Roy är en kille på 20 år med fiske som livsstil. Det är gäddfisket jag brinner för och fiske är mitt liv. Har fiskat sedan jag kunde stå och kommer fortsätta med så länge jag lever.

Vad ska du göra med vinstpengarna? Blir det 50 km flätlina eller annan fiskeutrustning?
– Helt klart annan fiskeutrusting. Det lutar åt minst nån typ av flytetyg i det närmsta. Är sugen på en biltaksbåt och/eller Kajak. Sen lär det bli en del fiskeprylar som t.ex ett nytt spinnspö.

Berätta lite om vinnarfisken och tillfället när den klev på!
– Gäddan tog jag under sista timmen under Blekinge Gäddfestival på en 15cm shadjigg. Detta utspelade sig första helgen i Oktober. Som grädde på moset vann jag även festivalen på denna fisk. Det är den sjukaste skallen jag sett på en gädda någonsin. När hon gick upp i ytan strax efter krokning gick det inte ta miste om benskaket.

Vad är nästa satsning inom fisket?
– Jag måste nog svara, att fiska så mycket som möjligt och då främst efter stor gädda!
Jag har lite funderingar på att börja filma fisket och se om det kan va något för mig. Man har ju provat lite grann, och gud va kul det är!

Stort grattis till Roy och heja Dogger för denna fantastiska tävling!

Läs en längre intervju med Roy här

Foto: Roy Ridbäck

Foto: Roy Ridbäck