Det har varit ett långt fiskeår om man gillar öppet vatten och mitt fiskeår började redan tidigt i mars. Det var också då som jag tog min största fisk för året. Det visste jag såklart inte då och ambitionen var att ta större fisk men det har varit ett riktigt dåligt år resultatmässigt. Rätt få fiskedagar och en studie i dålig tajming.

I mars var även Sportfiskemässan i Kista och det var en kul upplevelse då denna blogg utsågs till Sveriges näst bästa sportfiskeblogg. Det var också under den helgen som jag hade Thomas, Rickard och Jimmy i min båt för första gången.

Rickard krokar av fisk

Jag har fiskat färre pass detta år men jag har också försökt fiskat mer kvalitativt. Det innebär att det har blivit några fiskeresor med Rickard och Thomas som vanligt men även några pass med helt nya bekantskaper, en av dom är Tobias som jag har fiskat ett antal gånger med. Hans fiskeår går inte av för hackor men när vi har fiskat så har det inte varit speciellt framgångsrikt.

Tobias

Tobias

I november så var det den tredje resan till Rügen för min del, trots att vi blev inblåsta förra året så var det ändå en bättre resa resultatmässigt än vad den var detta år för min del. Detta var första gången jag inte tog en meterfisk där.

Abborrfisket blev det i princip inte alls något med detta år. Jag prioriterade helt enkelt gäddfisket. Nästa år hoppas jag kunna ta upp det lite mer igen och damma av målet att ta en kilosborre varje år. Det var två år sen sist.

Nästa år hoppas jag även på bättre flyt rent generellt, tveksam om det kommer hinnas fiska speciellt mycket mer än detta år men hoppas att jag lyckas bättre med tajmingen.

fj_rapport_sjuan