Hösten börjar närma sig och jag hoppas kunna fiska lite mer nu än vad jag har gjort tidigare i år. På lördagen så var många iväg till Sun City Predator Show i Karlstad men jag och Tobias prioriterade fisket. På schemat stod lite abborrfiske samt gädda om de var på hugget.

Morgonstund har dimma i mund

Betesinspektion

Väderprognosen såg mörk och bra ut, regn från lunch och framåt och mulet fram tills dess. Vi gav oss ut innan solen gick upp och då på morgonen var det fint väder, lite höstdimma och kav lugnt. Tobias hann med dagens första gädda innan klockan sju på en Wingman vilket kändes positivt men sen blev det inte så mycket mer på gäddfronten på ett tag.

Morgonspinn på hösten är inte helt fel

PB på mussla

Tobias med första gäddan

Vi drog lite abborrar och dagens bästa tog Tobias, den vägde 770 gram. I övrigt var var det en bra snittvikt med många runt halvkilot men tyvärr ingen över kilot.

Tobias med dagens största abborre

Dagens största abborre

En del stulna svansar blev det

Jag med en av mina bättre abborrar

Det fina vädret stod på sig och det var först vid lunch som det började mulna på ordentligt. När regnet sedan kom så började det även att blåsa på. Med regnet så började gäddorna vakna till liv. Vi tog några långa drifter in i vikar men det var först när man kom längst in i vikarna som de högg, nästan helt uteslutande var det så. Det var bra med hugg men rätt små fiskar.

En standardgädda för dagen

Dubbelhugg

Jag landade dagens största fisk som var 93 cm lång och ovägd. Bra huvud och nacke men sliten i övrigt. Hade en gädda med lika stor skalle strax efter den första som skakade loss betet några meter från båten. För min del så var det en grön Hot dog från Flog Lures som fick slita. När den sedan helt enkelt gav upp så satte jag på en annan färg av samma bete som fick likadan behandling. Tobias plockade mest fisk på Maverick från Eastfield Lures och buster jerk. Totalt blev det runt 18 landade gäddor när vi kastade in handduken och körde hemåt. Skönt att hösten är på gång!

Dagens största, en sliten krigare

RIP Hot Dog

Tack till Tobias för sällskapet och för hälften av fotografierna ovan.