Så var årets Bait bash på Sun City Predator Show avgjord och här är vinnarbetena i de tre kategorierna och lite bakgrund om dom från genierna bakom varje bete.

New School

Vero Lures

Jag fick i våras en förfrågan av en Andreas P i team "Tre krokar" om jag kunde göra stor crank som imiterade en sik. Har sedan dess klurat, filat och sandpapprat. Resultatet blev en riktig knubbis på 240g fördelat på 26cm. Betet är folierat och har hemkokta ögon. Gången är stor och mysigt rullande även i låga farter, perfekt för höst & vår-trolling.

vero_baitbash

vero_baitbash2

Old school

Abukah

Tanken med mitt old schoolbete var att man skulle få vibbar av det Amerikanska muskyfisket. Propellerna, storleken och färgen var något jag tidigt visste att jag ville ha, det är det jag förknippar med amerikansk old school. Jag blev extremt nöjd med gången. Håller man upp spötoppen ploppar den med propellrarna regelbundet, men kroppen är under ytan. Håller man ned spötoppen går den likt en torped någon millimeter under vattenytan.
Självklart kan man även med fördel rycka hem den, plaskandet blir då lite mer högljutt.

abukah_baitbash

Gummi

Eastfield Lures

Det är alltså en Wingman Curly som fick sig en liten dusch med färgsprutan. En enkel men klassisk och effektiv färgsättning. Att betet simmar bra vet vi ju redan men vi ville framhäva just denna modell då den är teknisk klurig. Det tog lång tid och många försök innan vi hittade rätt gång på prototypen och sen kom det klurigaste - att göra formar för ett topphällt bete med svansen uppåt.. Koden knäcktes till slut och det var en enorm lättnad efter ett halvårs huvudkliande.

efl_baitbash

Kolla in Stinger Productions foton på alla beten

FishEcos blogginlägg om tillställningen