Nu börjar hösten komma och med det mitt favoritfiske, höstfisket och då speciellt efter gädda. Så här i början av hösten så är gäddorna fortfarande sommararga samtidigt som de börjar äta upp sig inför vintern. En fantastisk kombination. En av mina mest minnesvärda fiskar togs i slutet av september för några år sedan.

Jag har även börjat utforska lite nya vatten. Båten är flyttad och är nu lite mer lättillgänglig för mig vilket gör att det inte krävs någon större planering för att kunna ta sig ut med den. Dock så är allt fiskevatten mer eller mindre helt nytt för mig vilket både är bra och dåligt. Bra för att man får börja om men dåligt för att man inte har någon koll.

Jag har sökt och testfiskat sedan i somras och börjar nu få lite koll vilket känns fantastiskt kul. Förra veckan var jag ute ett par timmar efter jobbet och gäddorna var verkligen i stöten. De verkligen mördade mina beten och två tailar från Eastfield fick läggas på hyllan för omplåstring. Riktigt kul fiske även om de lite finare fiskarna saknades.

En liten gädda är också en gädda

En liten gädda är också en gädda

Två mördade Zodiac-tailar

Två mördade Zodiac-tailar

Idag så var jag ute igen en sväng. Tolv grader i vattnet, mulet och rätt bra vind. Inte helt dåliga förhållanden med andra ord. Redan på första driften fick jag ett hugg på min Zodiac-tail, den kändes lite bättre. Funderade om den var tokigt krokad men ju längre tid det tog att få in fisken desto mer förstod jag att den var lite bättre. Den pressade ordentligt och gick och ställde sig på botten flera gånger trots hårt ställd broms på min JB HS. När jag till slut håvade fisken så såg jag att den inte var jättelång men i riktigt fin kondition. Hög och rund.

Strax över metern lång och med en vikt på 7,9 kg vilket kändes fantastiskt kul då jag helt saknat skapliga fiskar i år och så att få ta en på nytt vatten.

101cm och 7,9 kg

101cm och 7,9 kg

Bra kondis

Bra kondis

Med marginalerna på rätt sida

Med marginalerna på rätt sida

Efter den inledningen så blev det lite lugnare. Jag lyckades peta upp fem-sex gäddor till men ingen av samma rang som den första.

Betesfisk

Betesfisk