I dom lugnaste vattnen...

Tredje dagen började som de flesta andra dagar här. Vi hade lite kontakter direkt, sen dog den lilla vind vi hade ut och vi låg och fiskade på halvmeter djupt vatten i stiltje. Solen gassade och det var perfekt väder för att sitta ute och fika, men det var ju inte riktigt därför vi var här.

Vi gjorde en förflyttning och samma sak där. När vi ligger där får vi en rapport om att Dennis landat vår första 10+. 109 cm och 10,2 kg. En fin fisk och ett fint nytt pb för Dennis.

När vi flyttade oss nästa gång började vinden tillta något och vattnet krusa sig. Vi landar den först fisken sedan morgonen. Klockan har nu blivit över två på eftermiddagen. Nästa förflyttning tas oss till djupare vatten för första gången denna resa. Plötsligt fiskar vi över fem meter vatten. Thomas missar en fisk vid båtkanten och strax därefter krokar jag en på väg upp från bottnen.

Vi driftar bredvid Jimmy, Rickard och Jim och hör plötsligt glädjeskrik från deras båt. Rickard landade äntligen sin första meterfisk här nere på femte resan. Inte vilken fisk som helst utan en 122cm lång mätt dam på 14,6 kg. Väl värt och en fisk att minnas resten av livet. Så sjukt härligt!

På slutet av dagen får guiden Rico en fantastiskt fin fisk på 13kg och 114cm. Galen dag som sagt, segt fiske kan vända snabbt här nere. Utöver det kom det upp några fler meterfiskar. En fantastisk dag helt enkelt.

Sista dagen i morgon. Vi hoppas på lite mer vind och ett grymt fiske. Har en känsla att vissa kommer komma i säng senare än andra ikväll.

Rickard med dagens toppfisk, 14,6 kg och 122cm tagen på Lucy från Esox Gear

Rickard med dagens toppfisk, 14,6 kg och 122cm tagen på Lucy från Esox Gear

Release av 14,6kg kärlek

Release av 14,6kg kärlek

I dom lugnaste vattnen...

I dom lugnaste vattnen...