Så var den sista dagen kommen för denna gång. Efter gårdagens avslutande rally så kändes denna morgon het. Redan nu kände man att det blåste en del.

Vi gav oss ut till platsen där vi avslutade fisket igår. Totalt är vi fem guidebåtar på plats dom driftar. Jag blir först att kroka en fisk i vår båt. Den är inget speciell men skönt att ha fått en fisk. Det innebär att jag åtminstone har lyckats få fisk alla dagar.

Området känns hett och plötsligt hör vi jubel från Uwes båt bredvid oss. Det är några svenskar som inte tillhör vårt gäng som fångat en gädda på 15,5 kg och 123 cm. Man förstår jublet, en makalös fisk. Men det som är grädde på moset är att samma fångstman tar en gädda på 117cm och 9 kg, på kastet efteråt.

Eje i vår båt krokar en fisk, den ser skaplig ut. Den är krokad ytligt i läppen på bakre kroken på en Platypus. Jag lyfter in den i båten och den ser rund och fin ut om magen. 104 cm och prick 10 kg väger den. Den första meterfisken och plussare i vår båt denna resa.

Något senare får vi höra att guiden Rico tagit en gädda på 127 cm och 14,3 kg i samma område. Hyfsat hett, men sen händer något. Det dör ut och vi har inga fler kontakter. Samma sak med Uwes båt. Det händer faktiskt inget mer i vår båt förutom att vår guide Mario tar två gäddor.

Sen är det dags att packa ihop säger Mario. Fisket är över för denna gång.

Totalt i vår båt kom det upp 25 fiskar på fyra man och fyra dagar, en fisk över metern och tio kg.

Det var denna resa, vi får se när nästa resa blir. Jag kommer att lägga upp en bildspecial när jag fixat bilderna.

Eje med dagens största fisk i vår båt, 104cm och 10 kg blankt

Eje med dagens största fisk i vår båt, 104cm och 10 kg blankt