Från Eastfield kommer nu två nya spön för att komplettera Catapult och Slingshot som finns sedan tidigare. Det första nya spöet är Ballista som är en riktig kastkanon med sina 9'2" och en klassning på 70-150 gram, inget överdrivet men tillräckligt för det mesta i min värld. Ett så långt spö med för tung klassning brukar få lida av det på andra egenskaper som t ex vikt, 150 gram är rätt lagom tycker jag. Catapult i jämförelse är 8'2" och klassat för 60-150gram och väger strax under 200 gram. Så Ballista har ungefär samma klassning men är en fot längre.

Klingan på Ballistan är i 30/40 tons grafit, samma som övriga spön i serien. Detta ska minimera känslan av framtunghet på Ballistan, vilket annars kan vara ett problem på lite längre spön. Samtliga spön i serien är väldigt lätta, och detta borde vara ett av de lättare niofots-spöna i klassen.

Rullfästet är ett Fuji acs med soft touch och ringarna är från American Tackle med ringlock. Spöet är "fast progressive" och lite toppigare än Catapult med "en sjuhelvetes ryggrad som sätter stop på all". Samtidigt som toppen ska ge efter och jobba för att du inte ska tappa fisk.

Det andra nya spöet är ett haspelspö och heter Slingshot S där S står för Spinning som innebär just haspelspö. Det är 7'9" och klassat för 40-110gram, det är alltså mer eller mindre samma spö som gamla Slingshot men för haspel istället för spinn. Även här är rullfästet från Fuji med soft touch och ringarna är titanringar från American Tackle.

Båda spöna är tvådelade, har split grip och ett framhandtag i foam. En nyhet är att de har fått hook keeper istället för borrad trigger. Precis som med tidigare spön så är det JS Company som bygger dessa nya spön.

Spöna har precis landat i Sverige och kommer att studsa ut i butik de närmsta dagarna. Prismässigt så kommer Slingshot S att ligga på 2790:- och Ballistan på 2990:-

Ytterligare en liten bonusnyhet är ännu ett spö som komma skall. Det skiljer sig lite från de andra. Det är ett lite grövre oömmare spö som kommer vara 7'9" långt och klassat för ca 170 gram. William Eksell från Eastfield Pro Team la ut en bild på spöet, på sitt Instagram-konto. Det kommer förhoppningsvis framåt sommaren, men inget är spikat riktigt. Bilden är design på hur det kommer att se ut, inte det riktiga spöet.

https://www.instagram.com/p/BOzuqKGgwHf/