I Pike Fishing Ireland får vi följa italienska sportfiskare som tagit flyget över till Irland och sjön Lough Derg som är Irlands andra största sjö och populär för sportfiske. Talet i filmen är på italienska men med engelsk undertext, men annars är det mest fiske och det språket är internationellt.

I huvudsak så är denna film kanske mer en reklamfilm för boende och guideservicen som Black Bay Lodge tillhandahåller. Black Bay Lodge är ett guideföretag med boende där även Pierre Monjarret ingår, Pierre ingår i Team CWC och fiskade med Trumman i senaste Fly vs. Jerk för er som såg det. Man kan även skymta honom i filmen.

Det går inte riktigt att jämföra denna film med t ex PikeFight och Freewaters produktioner men den är ändå välgjord med sekvenser filmade med drönare. Det kommer upp mycket fisk, som tas väldigt hårt och frontas framför kameran. Musiken är rätt enformig och jag saknade lite mer dialog och känsla. Men med det sagt så är det alltid intressant att se annat gäddfiske än man själv är van vid och Lough Derg verkar vara ett kul ställe att fiska på.

Avsnitt 1

Avsnitt 2