Ett härligt återkommande vårtecken är båtmässorna som pågår denna tid av året. Först ut är det mässan i göteborg som går av stapeln den 4-12 februari. Exakt en månad senare är det dags för mässan i Stockholm den 4-12 mars.

Som vanligt kommer det finnas massor av utställare av båtar och tillbehör på båda mässorna. Just tillbehörsbiten är en av det mest intressanta och kanske då framförallt elektronik. Det är ett ypperligt tillfälle att ställa alla frågor man kan tänka sig ha om side scanning och annat, samt kolla in nyheter. Nytt på mässan i Stockholm för i år är att de kommer att satsa på ett sportfiskeområde. Där är tanken att man ska kunna få expertråd, testa hur beten simmar i vattnet och man ska även kunna måla sitt eget bete. Även mässan i Göteborg satsar på Sportfiske tillsammans med Fiskejournalen, Sportfiskarna och Comstedt AB. Den 11/2 är sportfiskets stora dag på göteborgsmässan. Tumme upp för detta, ännu ett tecken på sportfiskets frammarsch.

En annan trevlig sak med båtmässan i Stockholm är att den vanligtvis sammanfaller med Vildmarksmässan och att de är på samma plats med samma entrébiljett. Så är det även i år. Den sista helgen på stockholmsmässan pågår även Vildmarksmässan, alltså den 10-12 mars. Inriktningen är något annorlunda men man brukar t ex kunna hitta en del kajaker här och kläder och prylar för friluftsliv.

Allt för sjön pågår alltså 4-12 mars och Vildmarksmässan 10-12 mars. Kortfattat kan man säga att priset för en vuxen är 160:- för en dag eller 200:- för två dagar om man förköper biljetten. Samma biljett kostar 180:- respektive 240:- om man köper den i kassan. Barn under sju år kommer in gratis och öppettiderna är 10-18 på helgen och 11-19 på vardagarna, förutom på fredagen den 10/3 då är det öppet till klockan 20.
Mer info om tider och priser för Allt för sjön här.

Båtmässan i Göteborg pågår 4-12 februari och har öppet 10-18 på helgen och 12-20 på vardagarna. Pris för en vuxen är 135:- på helgdag och 115:- på vardag om man köper biljetten online. 150:- respektive 130:- om man köper biljetten på plats.
Vill man veta mer om Båtmässan i Göteborg så hittar man den infon här