Det börjar dra ihop sig och det är nu det ska avgöras. Har du inte hängt med så hittar du dom tidigare avsnitten av PikeFight här.

Team Storm gick segrande ur den första fiskedagen i Trosa där det var rätt tufft fiske. På Mälaren lossnade det för flera team och det kom upp viktig fisk inför Big Five där de fem längsta fiskarna från alla tre fiskedagar räknas ihop. Team Söder sportfiske la in spurten på slutet och tog hem segern före Team Westin. I Östhammar så har dagen börjat hyfsat trögt och Team Söder sportfiske leder återigen strax före Team Storm. Inför Big Five så är det bara Team Storm som har putsat sina siffror något men ligger fortfarande rätt långt efter de andra tre lagen med Söder Sportfiske i topp.

I detta avsnitt så kommer det att avgöras. Det kommer att delas ut poäng för sista dagen och för Big Five vilket innebär att ett lag maximalt kan ta ytterligare 4+4=8 poäng. Söder sportfiske har en riktigt bra position inför dessa sista poäng. De leder totalt och ligger först i Östhammar och i Big Five. Men om antingen Team Westin eller Team Storm lyckas peta ned Söder till en andra plats i Östhammar och i Big Five så kommer de vara i delad ledning. Team Abu har lite längre uppförsbacke för att vinna och för det krävs det att Söders halkar långt ned på listan sista dagen, men inget är omöjligt. Bäst utgångsläge för att peta ned Söder är Team Westin som både ligger bra till poängmässigt och i Big Five.

Ställningen i Östhammar efter en halv dag fiskad:
Team Söder sportfiske, 365 cm – 4 poäng
Team Storm, 363 cm – 3 poäng
Team Westin, 346 cm – 2 poäng
Team Abu Garcia, 138 cm – 1 poäng

Ställningen dag tre från avsnitt fem

Så här har poängen fördelats fram tills nu:

Dag 1, Trosa
Team Storm, 401 cm – 4 poäng
Team Söder, 393 cm – 3 poäng
Team Westin, 379 cm – 2 poäng
Team Abu Garcia, 373cm – 1 poäng

Dag 2, Mälaren
Team Söder sportfiske, 480 cm – 4 poäng
Team Westin, 468 cm – 3 poäng
Team Abu Garcia, 467 cm – 2 poäng
Team Storm, 405 cm – 1 poäng

Total ställning inför den sista fiskedagen och det sista avsnitten:

Team Söder, 7 poäng
Team Westin, 5 poäng
Team Storm, 5 poäng
Team Abu Garcia, 3 poäng

Big Five – längd på fem längsta fiskarna över de tre dagarna. Dessa poäng delas ut efter detta avsnitt som är det sista. Just nu ser det ut så här, inför det sista avsnittet.

Team Söder, 481 cm – 4 poäng
Team Westin, 468cm – 3 poäng
Team Abu Garcia, 467 cm – 2 poäng
Team Storm, 422 cm – 1 poäng

Ställningen i Big Five inför sista avsnittet

Nu kör vi!