Vad ger man till en av Sveriges främsta betesbyggare som fyller 40 år? Just den frågan ställde sig Stefan "Vero Lures" Elwe i våras inför Anders "Wolfcreek" Ulvforsens kommande födelsedag. Han började med att sammankalla en ny hemlig dödsmördargrupp beståendes av han själv, Bjerks, Svartzonker, Brunnberg, MB79, Kent Sundin, JW, Xet och G-Lures. Nio stycken inte helt okända betesbyggare om man säger så. Sedan började de smida planer om vad de faktiskt skulle göra. En tanke från början var att göra ett kollaborativt framtaget betet där alla gör något men den planen övergavs och istället landade de i att varje betesbyggare skulle färdigställa ett varsitt blankt Wolfcreek-bete, betesbyggarversionen av "Så mycket bättre" helt enkelt.

Stefan "Vero Lures" Elwe, även känd som the mastermind

Så hur får man då tag på nio stycken kärleksfullt framtagna Wolfcreek blanks utan att väcka någon misstanke från skaparen själv? Jo man går i maskopi med dennes fru för att obemärkt kunna lägga rabarber på dessa beten. Sagt och gjort så när Stefan besökte Anders under sommaren och var ute på en fisketur så infann sig tillfället och Anders fru Lina försåg Stefan med de kroppar de behövde.

Nio blanks tack

Varje betesbyggare fick sedan en varsin Wolf och fria tyglar att göra vad denne ville med detta. Kent Sundin fixade en fin snickrad låda som sedan alla beten skickades i till Anders på hans födelsedag. Två beten hann inte med leverans och kommer lite efter de andra, det var det från G-Lures/Gargamel och MB79 men den som väntar på något gott...

När Anders öppnade paketet så tog det en stund för honom att faktiskt förstå att det var hans egna Wolfar som låg där, varje byggare hade tydligt präglat det bete de gjort. Han blev uppenbart rörd över denna gåva som helt klart är värdig en kung. Stort grattis till Anders och bra jobbat av ni betesbyggare som skapat dessa mästerverk.

Här är sju av de nio Wolfar som får det att vattnas rejält i min mun, alla är grymma på sitt sätt och det är svårt att välja en favorit även om Bjerks och Wolfcreek är två högt aktade personliga favoriter så blir den kombinationen lite magisk för mig. Jag sagt tidigare The Wolf är kungen av jerkbaits och jag vidhåller det fortfarande.

Sju av de nio Wolfarna

Vero Lures

Bjerks

Svartzonker i färgen Sober

Brunnberg

Sundin

Xet

JW

Anders skriver själv på Instagram om presenterna:

View this post on Instagram

Tack! ❤️Är så otroligt glad och stolt för den här presenten! Mina vänner och betesbyggarkollegor har målat en varsin version av The Wolf till min 40-årsdag. Mållös. Tack Stefan @verolures för att du är världens bästa tjuv, fixare och vän! Tack underbara Jonatan @xet_13 Kent @sundin_baits Johan @bjerks.se Jimmie @jwlures Claes @svartzonker Martin @brunnberglures för era fantastiska beten! Jag väntar med spänning på dom två sista betena från Mange @79baits och Benny @bennybacke som kommer göra lådan komplett. Ni är så jävla bra! Tack! Amazing gift for my 40th birthday! My friends and fellow lure builders have all made a unique version of The Wolf. I am speechless and so happy and proud to own these baits. You are the best! Thank you! ❤️

A post shared by Wolfcreek Lures (@wolfcreeklures) on