En kommande nyhet från Abu Garcia och deras Svartzonker-linje är ett nytt, rent jerkbete som bär namnet McJerk. Passar bra in med övriga tail-beten och jerktailar. Det kommer i två storlekar, 70 gram och 12 cm samt 100 gram och 15 cm, och i åtta färger som du kan se längre ned.

Abu har tidigare gjort några försök på jerkbaits tidigare med beten som Fat Head Killer, Hi-Lo Jerk och Rocket Jerk men de slog aldrig riktigt och inget av dessa produceras längre. Nu känns det däremot som att chanserna är goda att lyckas med McJerk med hjälp av Svartzonker. Pär Lindberg som var produktchef på Abu Garcia var den som initierade arbetet med McJerk. –”Det saknades en bra jerkbait i Abus övrigt breda sortiment av beten” berättar Pär. Han pratade med Claes "Svartzonker" Claesson och bad honom att ta fram två modeller som skulle vara lättfiskade men ändå attraktiva för den mer erfarna och krävande fiskaren. Efter några prototyper med olika viktningar så hittade de till slut rätt.

–”Det saknades en bra jerkbait i Abus övrigt breda sortiment av beten”

Under den egna flaggan "Svartzonker" så kan man hitta Squarepushern och Ticsaren vilket till formen är hyfsat nära släkt med McJerk, även om de skiljer sig en del både till utseendet och i materialval, och de är alltså inga Abu-beten.

McJerk i åtta färger: