Svartzonker produkterna under Abu Garcia blir allt fler. Vi skrev nyss om McJerk som är en nyhet och en annan är en Ambassadeur som bär Svartzonkers namn. Det kommer även fler nyheter från Abu och Svartzonker, bland annat att man helt gjort om spöserien som bär Svartzonkers namn men det får vi återkomma till lite senare. Här nedan är kanske den snyggaste rullen Abu har släppt sedan hockeyfrillor fortfarande var trendiga och Roland Hassel gick på TV.

Abu har sedan tidigare några rullar som Svartzonker varit inblandad i. Han har t ex målat en tidig Ge fan i våra vatten rulle och sedan har det sålts lite lyxigare rullar i begränsad upplaga, som t ex den här från 2015 som vi skrev om.

Denna rulle är en Rocket i grunden, med tumtanget och så har man skippat den utstående gavelskruven som vanligtvis är på Rocket. Alltså ungefär samma design som de två senaste "Ge fan i våra vatten" rullar. Vilket jag personligen gillar då jag ofta håller rullen i handflatan, även om jag inte jerkar. Sidorna på gaveln är dock inte helt släta utan har Rockets klassiska retro-utseende. Stativet är kromad mässing, linspridare, gavlar och detaljer är svarta eller i krom. Den kommer både som vänstervevad (5601) och som högervevad (5600). Veven är den klassiska raka dubbelveven och inte den nyare böjda, där hade jag kanske hellre sett den böjda veven.

Samma utseende finns även på Ambassadeur Pro Rocket Black Edition men den har Rockets klassiska egenskaper som den utstående gavelskruven och frikopplingsknapp direkt i gavelsidan istället för den större tumtangenten. Så vill man hellre ha det så bör man kolla in Ambassadeur Pro Rocket Black Edition, men jag föredrar alltså Ambassadeur Rocket Svartzonker Edition.

Egenskaper:
– Kromat mässingsstativ
– Drev i supermässing
– Utväxling 5,3:1
– Tumtangent
– Dual brake
– Vikt 330 g
– Linkapacitet 220 m/0,32 mm
– Lina per vevvarv 65 cm
– Bromsstyrka 7 kg

Rek pris 2499:- och den har börjat dyka upp i butik.

Ambassadeur Rocket 5600 Svartzonker Edition

Ambassadeur Rocket 5600 Svartzonker Edition

Den här sista bilden är på en Ambassadeur Pro Rocket Black Edition för jämförelse med Svartzonker Edition.

Ambassadeur Pro Rocket Black Edition