Dags för avsnitt tre och nu lämnar vi Mälaren för skärgården kring Furusund. Om du missat de två tidigare avsnitten av Pike Fight 2017 så hittar du alla avsnitt av Pike Fight här. Texten nedan kan innehålla spoilers från de första avsnitten.

Under den första halvan av dag ett så fiskade lagen på bra och det kom upp en hel del fisk. Efter rapporteringen och på eftermiddagen hände något med fisket, om det berodde på väderomslag eller inte var oklart men det blev rejält mycket trögare och lagen fick kämpa. Detta ändrades igen mot slutet av dagen då det lossnade lite grann igen och bättre fisk började komma upp. Detta gjorde att det möbleras om i ställningen en del. Svartzonker och Abu tog både en varsin 90+ men bäst på Mälaren gick det för Söder sportfiske igen, Nicklas lyckades toppa formen och tog sin första mälartia på 106 cm. Det innebär att Söder sportfiske har med sig två metersfiskar, som även är tävlingen hittills längsta fiskar, till Big Five. Vilket är riktigt bra och skönt att ha med sig från dag ett.

Poängställningen efter dag 1 är enligt följande:
1. Söder sportfiske, 5 poäng samt tävlingens två längsta fiskar inför Big Five
2. Abu Garcia, 4 poäng
3. Svartzonker, 3 poäng
4. Storm, 2 poäng
5. Westin, 1 poäng

Poängligan efter dag 1

Nu är det dags för skärgårdsfiske kring Furusund och dag två. Kan Söder sportfiske behålla sin ledning? Kommer Ronny kaffedopa sig med rent bolivianskt kaffe sig efter den svidande förlusten i Mälaren? Kommer Abu att mysa sig till en förstaplats? Kommer Storms hot att bita på gäddorna? Allt detta och mycket mer i Avsnitt tre som du hittar här nedan.

Kolla även in denna intervju med lagen som den gode Roger Thuring har gjort för Fiskefeber.

Du vet väl att du kan köpa biljetter till biovisning av finalavsnittet samt hitta prylarna lagen använder hos Söder sportfiske.