Storm R.I.P Roach är ett bete känt från TV. Mathias och Mikko fiskar med detta gummibete regelbundet i Pike Fight. Det ska vara en mörtimitation i naturlig storlek med en bred profil. Vid sakta inspinning svänger den långsamt med kropp och vid snabb hemtagning vibrerar paddeln kraftigt. Just paddeln är en detalj som skiljer mot en vanlig paddel. Paddeln är mer en kilformad pil som inte slänger lika mycket som en traditionell paddel. Längden är 21 cm och vikten 127 gram, så det är ett rätt stort betet och med den breda profilen så syns den bra underifrån och ska passa bra till det pelagiska fisket.

Fyra av färgerna har designats av den välkände betesbyggaren Jonatan ”Backlure” Backlund från Borlänge. Dessa fyra är Rainbow Trout, Mirror Carp, Hot Pike och Golden Rud. Det är de fyra nedersta färgerna på bilden nedan.

Om Mirror Carp berättar Jonatan följande; – ”Inspirerad av min favoritfärg av Storm Seeker shad nämligen CG. När jag fick uppdraget att designa några färger av RIP Roach kändes det som en självklarhet att göra en egen variant. Jag har en känsla av att karpen kommer nötas hårt kommande säsonger.”