Rapport del 1
Så Rügen 2018 började lite ryckigt för oss, samma dag som vi skulle ned så kom rapporter om is och inställt fiske. Vi gjorde en chansning och åkte ned med inställningen att vi skulle nöja oss med det fiske vi skulle få.

Väl nere så var vädret sämre än prognoserna. Kallare och absolut ingen vind alls. Hamnen frös på men även boddarna. De två första dagarna av fyra blev inställda. Jag hade packat vadare så jag fiskade med dom tillsammans med andra som fiskade från land. Andra åkte på museum och inte till Stralsund.

Den tredje kvällen fick vi beskedet att vi skulle inställa oss klockan åtta i hamnen för fiske. Vinden hade ökat och guiderna gjorde ett bra jobb med att bryta upp hamnen dagen innan. Att vår reseledare Steve ringde och tjatade hål i öronen på dom gjorde säkert en del skillnad med.

Vid lottning av guider så lyckades jag dra vinstlotten – Uwe. Världens skönaste guide. Det tillsammans med att vi till slut skulle få komma ut var grymt nog.

Fisket börjar sådär, issörja men så får Jimmy en skaplig följare och plötsligt känns det som vi har en chans. Strax efter det drar Rickard på resans första fisk, ”jag tror den är rätt liten” ändrades snabbt till ”det är en bättre fisk”. Det var det sannerligen; 120 cm och ca 13kg. Tog på en firetiger flapjack av Flog Lures på ca 1 m vatten.

Rickards fisk på 120 cm och 13 kg

Strax efter det drar rickard en till på samma bete, 102cm och en tredje lite mindre. Jimmy och jag har bara haft en följare.

Rickards andra fisk på 102 cm

Efter att jag käkat lite och det blivit eftermiddag så står jag och gör ett spinnstopp några meter från båten samtidigt som jag babblar med Jimmy. Då klipper en fisk min shallow buster från sidan precis i ytan och det blir livat. 99cm och riktigt bra kondis. Ovägd men 6,5-7 kg ca. Litet huvud men i övrigt välmatad.

99cm och min fisk för dagen

Efter det hände det inte så mycket mer än ett par följare och Jimmy får ett hugg. Ok första dag får man säga, imorgon är det sista fiskedagen för oss. Grunt och skrikiga jerkbeten var det de flesta tog på. I de andra fyra båtarna kom det upp fisk på 118cm, 110cm, 105cm och några under metern.

Jimmy och ett isflak

Öppet vatten